6 Eylül 2015 Pazar

Tüp Bebek Merkezi seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Tüp bebek merkezi seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Birincil şart , Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış bir merkez olmasıdır.

Tüp Bebek tedavisi ekip eşidir, en iyi hekim en iyi embriyolog en iyi hemşire hatta en iyi danışman olması olmazsa olmazlardandır. Ancak burada unutulmaması gereken bir detay var ki o da şudur... sizin için en iyi nedir? Tedavinizi yaptıracağınız merkeze güvenmeli ve kendinizi orada iyi hissetmelisiniz. 


Transfer sonrası gebelik başarı oranları sorulabilir. Tüp bebek tek bir hekimin yaptığı bir iş değil,  ekip işidir. Siz takip edecek tüp bebek uzmanı jinekologunuzun; Üroloğun (tese konusunda), embriyoloğun tecrübesi araştırılmalıdır. Pregenetik tanı yöntemine ihtiyaç var ise yapacak embriyologun bilgi beceri ve donanıma sahip olunması, fazla embriyo olduğu takdirde dondurma işlemlerinin uygulanıyor olması erkekte menide sperm olmadığı takdirde mikrotese yönteminin uygulanabilmesi gibi olanakların olup olmadığı sorulabilir. 

Bunun dışında başarılı merkezler çiftlerin tedavi gördüğü sürede stresten uzak kaldığı kendilerini rahat hissettikleri yerler olmalıdır. Klinik tarafından çiftlere özel psiklojik destek var mı ? sorgulanabilir. 
Ayrıca tercih edeceğiniz merkezin internet sitesini, sosyal medya hesaplarını ve hastaların merkez ve hekim ile ilgili yorumlarını dikkate almakta fayda var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder