13 Mart 2015 Cuma

Hamilesiniz

Bir anne adayı için verilebilecek en güzel haber, -Hamilesiniz,
Uzun zamandır heyecanla umutla beklediğiniz o güzel haber nihayet size ulaştı.
Kan test sonucunuz pozitif gebe siniz.

Beyinde oluşan fırtınalar, karnınızın içinde uçuşan kelebekler birazcık sakinleştiyse şimdi devam edebiliriz.


Peki şimdi neler olacak 

Gebeliğinizin 1.haftası - bu hafta henüz gelişen bir şey yok ancak hayallerimiz ve umutlarımız pozitif 

Gebeliğinizin 2.haftası-Yumurta hücresinde birtakım hareketlenmeler başladı ancak sizin bunu dışarıdan gözlemleme şansınız bu aşamada henüz yok 

Gebeliğinizin 3.haftası- Siz dışarıdan fark etmeseniz bile döllenme aşaması oluşmaya başlamıştır.

Tam da bu aşamada araya kocaman bir parantez açarak tüp bebek annelerinin bu farkı nasıl hissettiklerini paylaşmak isterim.

(Doğal yolla gebe kalan bir bayan gebeliğinin ilk 3 haftalık dönemini hiç bir şekilde dışarıdan hissedemez ve bu aşamaları takip edemez 
Doğal yolla gebe kalan bir bayan için tüm bu aşamalar menstrual sıklus dediğimiz adet döngüsünün en doğal aşamalarıdır.

Adet başlangıcı ile birlikte yumurtalıklardan o ay için gelişmesi planlanan yumurta hücresi seçilir, yumurta gelişir ve olgunlaşır, istenen olgunluğa ulaşan yumurta içinde bulunduğu folikülden ayrılarak tüplere doğru harekete geçer, bu aşamada sperm hücresi ile karşılaşırsa ve döllenme imkanı olursa süreç başlamış olur.

Tüp bebek anneleri bu konuda oldukça şanslıdırlar, onlar yumurtalığın seçip bize vermeyi planladığı yumurta/yumurtaları adetlerinin 2.-ile 5.gün arasında takip etmeye başlarlar düzenli olarak geldikleri kontrollerle yumurtanın gelişim ve olgunluk aşamasını takip ederler, Yumurtalar istenen olgunluğa ulaştığında henüz folikullerden dışarı atılmadan laboratuvar ortamında toplanır, Sperm ile yumurtanın karşılaşma aşaması laboratuvar ortamında gerçekleşir.

Böylece yumurtalarının döllenip döllenmediğini bilirler .)

Gebeliğinizin 4.haftası -Bebeğinizin ilk hücre yapıları oluşmaya başlarken,siz adet döneminizden bir önceki haftada oluşan genel belirtilerden daha fazla bir şey hissetmiyor olacaksınız.

Gebeliğinizin 5.haftası - işte tam da bu haftalar da müjdeli haber artık gelir.Kanda ve idrarda yapılan gebelik testi pozitiftir.
Hayırlı olsun ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder