10 Ocak 2016 Pazar

Gebelik testini ne zaman yaptırmalıyım ?

Transferden sonra neden 12 gün bekliyoruz?

Tüp bebek tedavisinin belki de en zor aşaması transferden sonra geçmek bilmeyen 12 gündür. Her şey iyi güzel de neden 12 gün beklemeliyim, bebeklerim gelişti güzel embriyolar transfer edildi, peki neden bekliyorum?

İşte nedeni ...

Tüp Bebek Tedavisi Yardımcı bir üreme tekniğidir, bu teknik ile mevcut adet döngüsünü taklit ederiz.  Adet döngüsü bir kadının regl olduğu ilk günden bir sonraki regl döneminin birinci gününe kadar geçen süredir.

Tüp bebek tedavisinde gelişen yumurtalar henüz çatlamadan ameliyathane ortamında toplanır,
 ve laboratuvar şartlarında sperm ile bir araya gelmesi sağlanarak embriyo gelişim süreci beklenir.

Gelişen sağlıklı embriyolar yumurta toplama işleminden 2 - 5 gün sonra hekiminizin uygun gördüğü zamanda size transfer edilir ve transfer gününden 12 gün sonra gebelik testini yaptırmanızı isteriz.

Normal şartlarda düzenli adet gören bir kadın adet gününün bir kaç gün gecikmesi sonrasına gebelik testini yaptırma ihtiyacı hisseder ve test sonucunda neticeyi öğrenir.

Tüp bebek tedavi sürecinde de durum aynıdır size belirtilen 12 günlük süreç ortalama olarak adet olmanız gereken günlere denk gelmektedir.

Gebelik testini erken yaptırdığınız taktirde henüz kesinleşmemiş sonuç sizi yanıltacaktır.
Bu dönemde negatif sonuç sizi hayal kırıklığına uğratacağı gibi aynı şekilde pozitif sonuç da sizi ilerleyen günlerde hayal kırıklığına uğratabilir.

Erken dönemde test yaptırmayın!

- Test sonucunuz negatif çıkabilir ancak bu kesin gebe olmadığınız anlamına gelmez. 

- Test değeriniz olmasını istediğimiz değerin altında kalabilir, 

- İdrar testleri sizi yanıltır, 

Elinizde test çubuğu ile sosyal medyada fotoğraflar paylaşmak sadece kafanızı karıştırır ... 
Her gün peş peşe yaptırdığınız kan testleri ise sizi fazladan strese sokmaktan başka bir gelişme sağlamayacaktır.

Tam tersi bu dönemde aldığınız olumsuz yorumlar, ya olmazsa sinyalleri sizi daha fazla üzer ve strese girmenize sebep olur.

Transferden sonra yapmanız gereken en önemli işlem ilaçlarınızı zamanında ve düzenli olarak kullanmak, sağlıklı beslenmek ve size huzur veren ortamlarda bulunmaktır. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder